torsdag 7 april 2011

247 militärer hotar med "drastiska åtgärder"

Äldre personal avskedas i stor skala för att möjliggöra en större modernisering av den ryska militären. I denna process har hittills mest enskilda protester hörts, som den från den nu fängslade spetsnazöversten Vladimir Kvatjkov. I Murmansk protesterar nu en grupp försvarsanställda högljutt.

Som både ryska och norska medier nu rapporterar hotar en grupp om 247 missnöjda försvarsanställda i Murmansks län med "drastiska åtgärder" om inte löften om bostäder infrias.

Hur det ryska Officersförbundet ställer sig till den nya protesten framgår inte.

1 kommentar:

Anonym sa...

I http://er.ru/text.shtml?19/6026,110918 står det att FSB undersöker några hittade bomber samt att explosionen i närheten av FSBakademin kan ha utförts av anhängare till Kvatjkov.

I http://newsland.ru/news/detail/id/666212/cat/94/ förs Kvatjkovs tankar fram och det är en märklig form av Rysk ortodox socialism som ska kunna förena avdankade officerare och yngre antisemitiska slavofiler tillika slagskämpar på gatorna. Denna historia är inte slut ännu och vi få hoppas att det inte leder till att han blir en samlande gestalt för alla misslyckade existenser i vårt kärnvapenbestyckade grannland.

/Mikael R