måndag 18 juli 2011

Glesbefolkat men sexigt värre

"Hm, hur öppnar man en sån här stor konserv?" FOTO: US Navy

DN gjorde det härom dagen, nu gör även Ofog och SVT det. Vad? Fokuserar på det säkerhetspolitiska läget i Arktis.

Aktivister från hela Sverige och många andra länder har börjat anlända till Luleå för att delta i kampanjen "War Starts Here", som arrangeras av det antimilitaristiska nätverket Ofog. Egentligen startar "aktionslägret" först den 22 juli. Med tanke på detta och programmet kan man anta att det blir mycket Ofog i medierna de kommande dagarna.

Kampanjens internationella seminarium innehåller i år på flera ställen arktiskt innehåll.

Arktis och särskilt det säkerhetspolitiska läget i Arktis står även i centrum för den påkostade och verkligt högintressanta norska dokumentärserie i fyra delar som SVT börjar visa med start den 31 juli. Japp, det är samma norska serie som recenserades på denna blogg för några månader sen. I SVT heter serien "Kampen om Arktis".

F.ö. se Chefsingenjörens inlägg om Ofogs aktion mot ett militärhistoriskt föremål vid Umeås nedlagda infanteriregemente och en allvarligare diskussion under Annicka Engbloms (ledamot av försvarsutskottet) senaste blogginlägg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Har precis varit inne på OFOGS hemsida och läst om deras aktioner.
Skulle vara toppen om OFOG startade en blogg. Tänk att få möjligheten att ställa frågor till denna organisation och kanske förstå hur de resonerar. Just nu förstår jag ingenting och tycker genuint synd om dessa förvirrade små människor.

"Those who beat their guns into plows will plow for those who don't."

Kom igen OFOG. Ut i hetluften. Don't just "Die in"...