söndag 18 december 2011

Spetsnaz, bästa utländska lag


Klippet handlar efter 0:38 om det ryska spetsnazlaget.

Spetsnaz ur ryska FSB (Federala säkerhetstjänsten) blev bästa utländska lag under SWAT Roundup 2011, ett sorts VM för SWAT-förband (Special Weapons And Tactics).

Sex amerikanska SWAT-teams kom före ryssarna. Totalt var det 59 lag som var med ända till slutet, huvudsakkligen från USA. En av polisdeltagarna från Stockholm syns här, som kom på plats 44 i år.

Individuellt totalsegrade en av spetsnazoperatörerna, Michail Nagajev, med flera minuter. Nagajev blev därmed årets "super SWAT cop". Tre av hans kollegor gick det även bra för och en av svenskarna, Tobias Holmberg, kom på sjunde plats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men det är ju nästan bara "lag" från Floridas olika städer med i tävlingen! Ett antal andra stater - men definitivt inte alla - deltar med någon styrka från någon, ofta, obskyr stad.
Några andra utländska lag än från ryssland deltar också, storheter på arenan som Jamaica och Ungern däribland. Resursstarka länder med kända polisiära/paramilitära specialförband lyser helt med sin frånvaro, undantaget just Ryssland. Men det var säkert en trevlig utlandsresa.

Lars Gyllenhaal sa...

Det är som du säger, det framgår av de länkar jag angett, men jag tycker ändå evenemanget är intressant. Inte särskilt viktigt, men just intressant.

Att även NASA har ett SWAT-team borde man ju ha kunnat räkna ut.

Mvh,

L