lördag 12 november 2011

Årets föredrag i Sthlm

Einar Lyth i yngre dagar. Missa inte hans föredrag nu på tisdag.

Jag har svårt att tänka mig att något föredrag i år blir mer intressant och underhållande än detta, om man är intresserad av Sverige under kalla kriget.

Alltså, missa inte föredraget tisdagen den 15 november "I skog, mark och kasern – i kronans kläder" med Einar Lyth på Armémuseum i Stockholm. Lyth reflekterar kring kalla krigets uniformering.

Start kl 18:30, fri entré!

4 kommentarer:

Per K Eleman sa...

Utan avsikt att ringakta vare sig herr Lyth eller bloggskribentens omdöme uppfattar jag - med intill visshet gränsande sannolikhet - att "årets föredrag i Sthlm" avhölls redan idag på Armémuseum.

SvD försvars- och säkerhetspolitiske reporter Mikael Holmström berättade för ett litet men intresserat och i ämnet kunnigt auditorium om sveriges hemliga Nato-förbindelser under och efter kalla kriget.

Föredragshållarens under hösten utkomna bok i ämnet är synnerligen intressant och avslöjar förhållanden som inte ens den mest konspiratoriskt lagde kunnat föreställa sig.

Den mycket läsvärda boken heter Den dolda alliansen och utges på Atlantis förlag (ISBN 978-91-7353-404-8) och utkommer inom närtid i sin tredje upplaga.

Vi som, allt sedan Ekéus ubåtsutredning, närt uppfattningen att amassadören är en tomte gick, efter MH föredrag, från Armémuseum - i icke obetydlig omfattning - stärkta i denna vår uppfattning...

Lars Gyllenhaal sa...

Bäste Per, Den dolda alliansen är definitivt en viktig bok - jag har recenserat den i Pennan & Svärdet. Men jag undrar om Mikael Holmström kan nå samma nivå i muntligt framförande som Einar Lyth.

Per K Eleman sa...

Lars,

Det har jag svårt att värdera.
Men så länge man tillmäter vadet större betydelse än huret uppfattar jag att MH föredrag blir svårt att öveträffa.

Lars Gyllenhaal sa...

Per, Du har nog rätt. Min poäng var främst att uppmärksamma detta tillfälle att få uppleva Einar Lyth. Hoppas du har möjlighet gå dit, själv kan jag inte pga avståndet (bor i Piteå kommun). Mvh, Lars