fredag 12 november 2010

Leve Ryssland och VDV!

Efter lite mer letande har jag funnit en video av spetsnaz-översten Kvatjkovs tal den 4 november, det i vilket han tar upp de svenska ockupanterna. Av filmen framgår med all tydlighet att översten framförde talet invid ledaren för Rysslands mest beväpnade ultranationaliströrelse.

Talet ingår i den här inspelningen som lagts upp på Youtube inklusive en hyfsad översättning till engelska:Om stillbilden ovan: i mitten står överste Vladimir Kvatjkov och till höger om honom Dmitrij Demusjkin, ledaren för det även med automatvapen beväpnade Slavjanskij Sojuz, Slaviska unionen, som förbjöds i april i år men som sedan dess har återuppstått som Slavjanskaja sila, alltså Slaviska styrkan. Man ville uppenbarligen inte släppa förkortningen SS. Mannen längst till vänster bär antingen en kopia av en SS-skärmmössa alternativt en mössa från Ungerska gardet, det är svårt att avgöra på håll.

Orden om svenskarna i Moskva kommer först vid 4:30. Den ryska journalist jag citerade om talet hade ordningen fel. Det översten faktiskt säger är "polacker, svenskar och judar". Journalisten hade vänt på ordningen vilket förbryllade mig en del. För att vara noga är det inte "judar" han säger utan ett ord som närmast motsvaras av "judesvin". Demusjkin ler hastigt när Kvatjkov uttalar ordet.

Översten avslutar allt med en koppling: "Leve den ryska nationen och luftlandsättningsstyrkorna". De senare förkortas VDV.

Dagen då Kvatjkov talade var alltså "nationella enighetsdagen" i förra veckan, den 4 november. Evenemangets namn var "Ryska marschen" som i år hölls inte bara i Moskva utan på ett trettiotal platser runtom i landet. Antalet deltagare i Moskva var drygt fem tusen enligt Moscow Times. För en gigantisk stad som Moskva är detta inte en enorm siffra men man kan beakta att vädret var dåligt och att marschen tydligen spritt sig till fler städer.

Det finns en mycket ingående rysk Wikipedia-sida om årets marsch.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Han gillar tydligen inte heller den ryske presidenten: se 5:10
/Mikael

Anonym sa...

Trevlig gubbe den där Kvatjkov. I efterdyningarna av attentatet mot Tjubais har han sagt följande om Tjubais:

"nationell förrädare och tjallare"
"en av de eländiga organisatörerna av ockupationen av Ryssland"

Samt att Ryssland är "ockuperade av den judiska maffian".

Och att attentatet mot Tjubais var "första väpnade akten i ett nationellt befrielsekrig".

Som sagt en trevlig snubbe..:->