lördag 20 november 2010

Tolgfors får försvara sig

Leif Pettersson S-ledamot av försvarsutskottet, ger sig inte och säger "orimligt" om beslutet lägga ned Norrlands sista ingenjörkompanier. Den 3 december kommer Pettersson att debattera i riksdagen om saken med försvarsminister Sten Tolgfors.

Pettersson får understöd från ledarskribenten för NSD, Norrbottens största tidning, som skriver: "Det är svagt. Ansvarigt statsråd borde reagera med kraft när försvarsmakten bedriver en politik som går stick i stäv med demokratiskt fattade beslut i regering och riksdag."

Kjell Enquist, informationschef vid Norrbottens Regemente, sade till Radio Norrbotten om beslutet: "Ingenjörer är ju viktiga för att kunna ha rörlighet och att vi ska ta oss fram över älvar och sanka marker, så när man planerar en försvarsidé i norra Sverige måste man försöka få tillfört den kompetensen från Eksjö. Det kommer att påverka nivån på planeringen på ett annat sätt än tidigare."

1 kommentar:

Skipper sa...

Bra att du tar upp dessa korkade beslut till ytan. Men Tolgfors kommer nog att finna på råd för att kunna slinka ur den knipan, precis som vanligt. Allas vår egen Bagdad Bob.

Läs gärna mitt inlägg i just den frågan.

http://navyskipper.blogspot.com/2010/11/sveriges-egen-bagdad-bob.html