måndag 15 oktober 2012

Schweiz finns tydligen, men Norge?

Det schweiziska försvaret av idag.

För en vecka sedan kunde denna blogg berätta att den schweiziske försvarsministern gick ut med en stark varning om läget i Europa och redan vidtar åtgärder därefter. Idag togs nyheten upp av en svensk dagstidning.

Ja, efter att nyheten tagits upp av flera utländska medier, senast av en stor amerikansk TV-kanal, kom alltså nyheten till slut ändå fram till Stockholm och är nu publicerad i Svenska Dagbladet. Märkligt nog dock inte i del 1 utan SvD Näringsliv.

Bättre sent än aldrig får man väl säga.

Det kan man dock inte säga om två andra för svensk säkerhetspolitik betydande nyheter. Så vitt denna bloggs redaktör känner till har ännu noll svenska nyhetsredaktioner rapporterat om den nya höjningen av Norges försvarsbudget och de svenskfinska planerna på att ställa upp för Islands luftövervakning.

Detta trots att man i Finland anser att nyheten om Island nu ligger på presidentnivå och att Norge nu även tagit ett steg närmare kvinnlig värnplikt.

Du som läser dessa rader kan dock lätt bidra till att sprida kunskapen om dessa nyheter genom att e-posta länk till detta inlägg eller genom att trycka på "share" för Facebook.

I marginalen kan jag inte låta bli att påpeka att artikelskribenten i SvD tydligen inte känner till förbandstypen militärpolis utan skriver om "militära poliser".Inga kommentarer: