fredag 16 mars 2012

Italienska pansarbilar till Ryssland


Reportage om införandet av italienska pansarbilar, från ryska militära TV-kanalen Zvezda.

Minnesgoda bloggläsare minns kanske att för mer än ett år sedan tog denna blogg upp den västmateriel utöver Mistral-fartyg som Ryssland önskar införa i dess väpnade styrkor. Vad hände med den pansaraffär som Berlusconi slöt med Ryssland?

Jo, av flera skäl försenades realiserandet av den affären. Men nu har det lossnat och ryska medier berättar nu även på engelska om införandet av Iveco-pansarbilarna. Modellen finns även i exempelvis den norska armén och en avgörande fördel med den, enligt det ryska TV-inslaget, är dess anti-minkonstruktion.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ryssar och kineser är lika såtillvida att de gärna förespeglar utländska företag stora kontrakt på en gigantisk marknad och köper ett fåtal exemplar för teknisk utvärdering. Sedan blir det den egna kopian som går i produktion till en mycket låg utvecklingskostnad!

Anonym sa...

Det står i din länk att man planerar att beställa 1775st bilar.

Hur står sig dessa mot svenska motsvarigheten galten?

Anonym sa...

Angående att ryssland kopierar utlänsk teknik.VAZ LADA var ju italienska Fiat. Och ryssarna lyckades väl inget vidare med med detta. har själv erfarenhet av dessa bilar.för att äga en sådan bil måste man mer eller mindre vara bilmekaniker det är ett ständigt mekande. det gäller det mesta med rysk teknologi. så om dom kopierar iveco så lär det bli en helt annan produkt.

Anonym sa...

Beträffande VAZ Lada, den var mycket trogen sin italienska kusin, FIAT 124 behövde också en hel del skruvande för att rulla ...

För övrigt, farsgubben brukade alltid skämta att under kristiden om en rysktillverkad bil gjorde strejk på landsvägen, då var allt vad man behövde göra att ropa "finski kommer" i avloppsröret så blev det genast fart under filttossrna ;)