måndag 13 december 2010

SOG, Sveriges nya specialförband

Särskilda operationsgruppen (SOG) är namnet för det sammanslagna SSG + SIG. Till våren kommer en spänningsroman om SSG av en f.d. SSG-operatör.

Som flera bloggläsare nog redan vet innehåller det senaste numret av Försvarets Forum en hel del intressant om SOG inkl nya bilder.

Om Kaj Karlssons kommande bok varken kan eller vill jag egentligen säga något ännu förutom att jag noterar att fienden i den hittills avslöjade handlingen utgörs av en terroristcell. Men en sak är säker: Karlssons hemsida och särskilt då bloggdelen innehåller en hel del läsvärt och högaktuellt; särskilt hans inlägg om hur Försvarsmakten just nu rekryterar operatörer och inläggen om det svenska samhällets sårbarhet.

4 kommentarer:

Wiseman sa...

Har följt Karlssons sida ett tag. Ständigt intressant.

Kaj Karlsson sa...

Kul att du och Wiseman hittat till min webbsida och blogg, och att ni gillar innehållet. Det är ömsesidigt.

Utan att avslöja för mycket så innehåller boken fler dimensioner än vad som framgår av provläsningen. Det ska bli intressant att få höra din reaktion när du ser helheten.

Målet är att boken ska finnas i handeln under första kvartalet nästa år. Avsikten är också att framöver höras mer i debatten kring samhällets beredskap och krishantering.

Lars sa...

Det är en mycket intressant hemsida! Det är få som analyserar samhällt så grundligt och drar så adekvata slutsatser. Hoppas ansvariga i samhället håller ett öga på den för att få tips om hur man ska komma vidare.

Kaj Karlsson sa...

Tack!