tisdag 22 mars 2011

"Leopard chanslös mot T-90"Enligt Rysslands statliga nyhetsbyrå visar jämförande prov i Saudiarabien och matematiska beräkningar att "Leopard är chanslös mot T-90". Dessa ord är inslagets slutkläm.

Notera särskilt Leoparden "EB" vid 01:01. Någon som känner igen den?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant konstaterande, vad säger pansarproffsen?

Anonym sa...

Kanske att ryssarna är part i målet och att rysk tv är partisk!???

Anonym sa...

Är det ett konstaterande eller en önskan?
Simuleringar i matematiska formler må vare en sak, verkligheten en annan.

Anonym sa...

I scenariot öppen terräng åt alla håll (vilket mig veterligen aldrig har hänt) blir matten ganska enkel. T90 har Pv-robot som skjuter upp till 6km, vilket är längre än Leopardens kanon.
Dock har roboten lång flygtid och skjutande vagn måste under hela robotens anflygning ha fritt mellan sig och målet. Detta kan hindras med ex. rökkastare.
Överlag är Leopard 2A6 vida överlägsen både i skydd, verkan, tillförlitlighet och eldledningssystem.

Anonym sa...

vad ryssarna säger är en sak. verkligheten är något annat. dom har en stor övertro för sina vapensystem vilket dom försöker dilla i sin egen befolkning och andra. titta på alla konflikter där rysk materiel ställts mot västerlänsk. senast libyen. så är det knappast fördel för rysk materiel.det är inte bara materielen det är också kvaliten på dom som skall handha grejerna under skarp läge.

Anonym sa...

Inslaget är inte särskilt övertygande, nej. Men varför gör ryssarna dessa påståenden??? DET är den intressanta frågan och jag har inget bra svar.

Tobias sa...

Matematiskt är det enkelt T90 har, som redan sagts, Pv robot samt har den även en lägre profil så rent teoretiskt i öppen terräng är det en bättre strv men i verkligheten blir T90s fördelar mindre viktiga och i vissa fall även en nackdel. Det som är verkligt intressant i inslaget är slutklämmen. 1 Leo på 4 T90 är inga bra odds.