torsdag 10 mars 2011

Flygvapenpiloter fick inte flyga

På F 21 fick man för ett tag sedan lägga ner flygverksamheten ett par dagar. Men att detta skett och skälet verkar inte intressera svensk press, radio och teve.

Det är nu mer än en månad sedan Försvarsmaktens huvudskyddsombud Per-Erik Gustafsson uttalade sig i Officerstidningen nr 1/2011. Tidningens reporter Linda Sundgren skrev:

"Per-Erik Gustafsson beskriver hur en del tappat lusten att gå till jobbet, hur lojaliteten mot försvarsledningen sviktar och att många idag går och tänker på heltandra saker än sina arbetsuppgifter.
– På F 21 fick man för ett tag sedan lägga ner flygverksamheten ett par dagar därför att piloterna satt och tänkte på annat när de var uppe i luften. Oron gör att folk tänker mer på sig själva än på andra och under en patrull kan det få allvarligakonsekvenser."

Inte ens citatet från Försvarsmaktens huvudskyddsombud verkar ännu ha uppmärksammats av någon utanför Försvarsmakten, trots att Officerstidningen är en helt öppen publikation som även går att läsa på nätet. Hur jag än söker finner jag ingen referens till huvudskyddsombudets uttalande, har någon annan läst, sett eller hört något? Kanske något på radion som sedan övriga medier inte rapporterat vidare, eller?

(Bilden är inte tagen på F 21, det är en gratisbild - har inga egna - sannolikt tagen på en flyguppvisning utomlands.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart det inte är intressant. Charlie Sheen, melodifestivalen och big brother pågår ju för fullt. Folket vill inte bry sin huvuden med verkliga problem, ergo säljer inte dessa nyheter.

/Pastorn

Anonym sa...

Snart finns det inte piloter till våra JAS 39, piloterna har inte fått höjd ingångslön på över 11 år. Alla tänker på annat hela tiden, längtar och söker efter ett jobb som de kan ha en hel karriär utan att få reallönesänkning...