fredag 3 juni 2011

Särskilda operationsgruppens baskerfärg

Den 1 juni uppdaterades den enda officiella hemsidan om SOG, alltså Försvarsmaktens nu enda förband som formellt klassas som specialförband.

Det är nog fler än undertecknad som undrat varför det skulle dröja så länge, med tanke på att det länge varit känt att SSG och SIG skulle slås ihop till SOG 2011-01-01. Men nu har uppdateringen alltså till slut skett och därmed vet vi lite mer om spjutspetsen av Försvarsmakten.

denna undersida får man även veta lite mer om den nya och de kommande symbolerna för SOG. Undrar just om baskermärket kommer att knyta an till något tidigare och, inte minst, vilken färg får SOG-baskern?

Ang. orden om att ett nytt gemensamt utbildningstecken också är på G och alltså ersätter SSG:s och SIG:s utbtecken: jag har ännu inte sett någon bild av SIG:s utbildningstecken utan bara denna teckning som dock väl får anses komma från en trovärdig källa. Någon som sett SIG-utbtecknet på någon avhemligad bild? Jag är alltså inte intresserad av hemliga eller smygtagna bilder utan bara frisläppta.

Bilder av SSG:s utbildningstecken är inte svåra att hitta, finns t ex en bild av det i min förra bok Elitförband i Norden och på nätet exempelvis på Kaj Karlssons hemsida om krishantering mm.

Inga kommentarer: