torsdag 30 maj 2013

EFTERLYSNING: vems bandvagn?

Vad är det för Hägglunds-liknande bandvagnar som Rysslands försvarsminister just fick se? Original eller kopior?

Imorgon ska försvarsberedningens säkerhetspolitiska rapport släppas, den senaste gjordes 2007. Inför upploppet har i alla fall en bloggkollega tagit upp att Polen just rekordhöjt sina försvarsambitioner. I vanliga svenska medier är Polens beslut så vitt jag vet ännu orapporterat.

En till efterlysning, är det någon som sett minsta notis i rikssvenska medier om att Finlands statsminister vill se mer Nato-debatt och att en av landets f.d. försvarsministrar förordar en försvarsallians Finland-Sverige och har målat upp en vision av en finsk-svensk försvarsmakt. Någon?

6 kommentarer:

Unknown sa...

Tror det kan vara en Nasu-kopia. I för sig är denna bandvagn nästan identiskt till det yttre med bv 206.Ishimbai Transport Machine-Building Plant som var/är stora bandvagnskonstruktörer i Ryssland byggde denna så tidigt som sovjettiden. Ska tilläggas att Nasu ursprungligen är en finsk design och inte sovjetisk.

Pelle Nordensson sa...

Kopia..DT-3P :)

Anonym sa...

Nädu!

Det här är allvarliga saker förstår du väl? Detta kan ju inte diskuteras bland saker som jobbskatteavdrag och vård&omsorg och så!

/FR

Anonym sa...

Den första vita är förmodligen en Ruslan eller en ovanligare modell ifrån Vityaz, dock något osäker eftersom det finns några tillverkare till. Nummer två är en tvättäkta och Svensktillverkad Hägglunds 206:a. Den tredje, bamsingen är en Vityaz DT-30P (Витязь ДТ-30П). Finns en del kul filmer på tuben med dessa maskiner. Här är en: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfira3o

/Stefan

EchoAlpha sa...

Den andra ser onekligen ut som en BV206 men den har vissa små skillnader. Bland annat upplever jag fronten som lite lång (kan bero på hur den är filmad) och sedan saknar vagnen på filmen ett antal ventilhål och har någon märklig lådformad grej på bakvagnen, högt upp på framsidan. Konfigurationen med räcken och bågar runt om känns inte igen men det kan ju självklart vara en eftermodifikation.

Anonym sa...

Ser precis på en dokumentär om Putin som jagar i Sibirien och de åker BV206 som,det ser ut