fredag 10 maj 2013

SSO-spetsnaz byter om

Nya scener med SSO-spetsnaz, ryska försvarsministeriets nya och högsta form av spetsnaz.

Som en läsare har påpekat så bär SSO-spetsnaz intressanta hjälmar. Om det inte är amerikanska original av modellen Ops-Core FAST Base Jump så är det kopior. I klippet ovan syns även att man kan bära multicam (original/kopia?). Kombinationen av dessa hjälmar och kläder gör det svårt att skilja SSO från amerikanska specialförband.

Sedan tidigare är känt att vissa ryska spetsnazförband har uppträtt i uniformer med amerikanskt multicam-mönster. Men nu ser vi alltså en kombination av hjälmar och uniformer av amerikanskt fabrikat eller snitt. Notera att man först bär ryska uniformer i nytt, digitalt ökenmönster men vid 2:16 byter om till multicam.

Påpeka gärna fler detaljer.

2 kommentarer:

Johannes sa...

FSB TsSN Alfa har tidigare figurerat i både Multicam och de hjälmarna samt med amerikanska bildförstärkare av modellen AN/PVS-14. Det har ryktats om att sådant hittat in i de väpnade styrkorna också. Mycket intressant att följa utvecklingen.

Kan tillägga att flera ryska tillverkare syr upp uniformer i olika material och jag vet på rak arm att Sposn/SS har uniformer i sin katalog i multicam.

Jag har ett galleri med samlat bildmaterial där det finns en del kul att se:
http://spetsnaz.su/gallery/index.php?/category/45

Kan bland annat rekommendera FSB Alfas kalendrar från 2012 och 2013:
http://spetsnaz.su/gallery/index.php?/category/503
http://spetsnaz.su/gallery/index.php?/category/509

Unknown sa...

Inte nog med det, i klippet tycker jag mig också se ett holografiskt Eotech-sikte.