Bloggaren och författaren Lars Wilderäng intervjuad om energi av Utrikespolitiska studentföreningen vid Linköpings universitet.
"Redo för undergången" är temat för det senaste numret av läsmagasinet Filter. Bloggaren Lars Wilderäng figurerar i artikeln "Den stora oron" och min norrbottniske kollega Mikael Niemi berättar om "Sveriges första katastrofroman".
Idag läste jag alltså augustinumret av det behändiga magasinet (nästan i fickformat) Filter, som ibland kommer in på ämnen med koppling till denna blogg. I artikeln "Den stora oron" skildrar Erik Almqvist inte bara på ett kul (trots allt!) och spännande sätt den nya vågen av svenskar med brinnande intresse för att klara av en större samhällskollaps, utan han kommer även in på en underliggande orsak till många konflikter och krig: energi. Detta gör Almqvist genom att på ett väldigt pedagogiskt sätt sammanfatta David Jonstads Kollaps - livet vid civilisationens slut. Almqvist låter Jonstad och hans sympatisörer få största utrymmet men tar i slutet även upp kritiken mot Jonstad.
Det var i sig en tankeställare att i artikeln få läsa om bloggaren och thrillerförfattaren Lars Wilderäng, mer känd kort och gott som Cornucopia efter sin blogg som ibland handlar om säkerhetspolitik. Det som slog mig var att jag aldrig tidigare har sett Wilderäng omnämnd i en papperstidning trots att han driver Sveriges mest lästa finansblogg. Visst, han har säkerligen förekommit i någon tryckt artikel tidigare, men han har knappast fått en promille av bloggaren "Blondinbellas" mediatid (av en märklig slump råkade jag idag gå förbi nämnda dam). Någon sorts trendbrott nu alltså?
Död och sex då? Ja, det är ju, som Mikael Niemi påpekar, ämnet för alla romaner. Niemis katastrofanalys får avrunda: "Det normala är att grejer går åt skogen".
2 kommentarer:
Att han inte får samma uppmärksamhet som blondnibella kan bero på:
1) Hon har 100 ggr fler besökare
2) Hon är 100 ggr snyggare
Blondinbella är definitivt snyggare men något är väl ändå snett när killen bakom landets mest lästa blogg om både ekonomi och miljö är så lite citerad i vanliga medier?
Skicka en kommentar