tisdag 14 september 2010

Tiger om Leopard

Tre riksdagsledamöter protesterar mot planer på att dra bort Leopardvagnarna från skånska P 7. Stridsvagnarna är tänkta att ersättas med pansarbilar - som är mer lämpade för utlandsstyrkan.


Skåne snart utan stridsvagnar? Tre riksdagsledamöter protesterar mot planerna. På bilden en stridsvagn 122 Leopard (till vänster, till höger ett stridsfordon 90).

Hur är det möjligt att en enda tidning - en lokaltidning i Östergötland - rapporterat om detta? Eller har skånsk press tagit upp detta utan att lägga ut det på nätet? Kanske skånska läsare av denna blogg vet mer?

Märkligt nog tillhör också de tre protesterande riksdagsledamöterna alla statsministerns eget parti. Två av riksdagsledamöterna har lagt ut protesten på sina hemsidor så att även vi som inte har Norrköpings Tidningar kan ta del av den (den har bara stått att läsa i pappersversionen). Se alltså Mats Sanders och Rolf K. Nilssons hemsidor.

P.S. 16/9: Se Allan Widmans blogg

4 kommentarer:

Anonym sa...

Frågan har varit uppe i flera Skånska medier under sommaren t ex
Sydnytt 11 juni, I en skriftlig fråga (i riksdagen) av Allan Widman till försvarsministern 18 juni, Sydsvenskan 22 juni samt även i en debattartikel av Allan Widman i Sydsvenskan 22 augusti.

Lars Gyllenhaal sa...

OK, bra - men inget av detta har lagts ut på nätet - eller??

Anonym sa...

Samtliga exempel som angavs i tidigare inlägg avseende medierapportering om stridsvagnar och P7 har även publicerats på webben här kommer länkarna:

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=67&dok_id=GX11919

http://svt.se/2.33782/1.2037735/stridsvagnsutbildning_laggs_ner_pa_p7?lid=senasteNytt_1851294


http://www.sydsvenskan.se/sverige/article923914/Ny-oro-pa-P7-for-nedlaggning-Bistert-lage-under-lang-tid.html

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1208385/Oforsvarligt-i-Skane.html

Mikael Falk sa...

Intressant jämförelse med F 21 nedläggningshot, här i norrbotten verkar ingen politiker reagera, dock har lokala medier skrivit om det.

I övrigt en mycket läsvärd blogg, Lars!