onsdag 3 mars 2010

Har vi det som krävs?

Chefen för Norrbottens regemente, överste Olof Granander, ställer en tuff fråga i underrubriken till sitt föredrag "Internationell insats". Frågan är "har vi det som krävs?"

Bor du i Stockholmsområdet har du möjlighet att lyssna på föredraget den 13 april, eftersom platsen är Armémuseum. Mer info om föredraget finner du här.

Överste Granander har synnerligen intressanta erfarenheter från Afghanistan. Så missa inte detta tillfälle. Har du inte redan sett utställningen "Fredssoldater" på samma museum finns ytterligare ett skäl att besöka muséet.

Undertecknad är medförfattare till boken med samma namn, dvs. Fredssoldater, som säljs på muséet. Det finns även en blogg som hör ihop med utställningen och boken. Spana in den.

Som du kanske redan märkt handlar detta blogginlägg vare sig om Barents- eller Östersjöregionen. Det beror på att jag från och med nu kommer att skriva om fler områden. Den röda tråden blir att ämnena har koppling till svensk säkerhets- och försvarspolitik. Fortsatt kommer dock bloggens tyngdpunkt ligga på vårt närområde.

2 kommentarer:

jan-olov sa...

Hej Gyllenhals!

Jag tycker att det är utmärkt att du följer,länkar och kommenterar den Ryska utvecklingen som INTE är positiv för närområdet.
Vi har haft och i viss mån fortfarande har en betydande slagsida i massmedia,politisk debatt och engagemang/fokus från försvarsledning och många yrkesofficerare till Afganistan.
Jag anser med fakta i hand att detta är fel fokus när närområdesutvecklingen är som den är.
Fortsätt!

Mvh Kn Jan-Olov Holm Nationella skyddstyrkorna/hemvärnet

Lars Gyllenhaal sa...

Gyllenhals är en ny variant! Det brukar vara Gyllenskalp ;-)