måndag 17 september 2012

Sverige tar "oerhörd risk" med trasigt försvar

Professor Lars Calmfors tog ifjol bladet från munnen rejält i ekonomiska frågor, se klippet. Idag underkände han Sveriges försvar.

Både bland försvarsvänner och en hel del ointresserade lär dagens artikel om nya hotbilder mot Sverige och Expressens artikel om Mikael Holmströms text bli en snackis.

Men årets nog hittills viktigaste citat för svensk försvarsdebatt finns i en annan dagsfärsk artikel, i SvD:s ekonomibilaga, i vilken Lars Calmfors intervjuas. Mannen är inte bara professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, han är ordförande i regeringens eget finanspolitiska råd. Och vad sade då Calmfors? Han hade inte fått någon fråga om försvaret men svarade dock så här:

"På sikt vore det bra om Sverige hade ett försvar. Jag ser det som att man långsiktigt tar en oerhörd risk om man inte har ett försvar som fungerar, och det har vi inte idag. (citatet står i kolumnen med rubriken "Önskelistan")

Jag ska villigt erkänna att den alltid läsvärda signaturen "Peter Hammarberg" var först med att ta upp Calmfors-citatet, tidigare imorse. Sluta aldrig blogga, herr "Hammarberg".

1 kommentar:

jan-olov sa...

ja kanske Borg lyssnar på andra ekonomer även i andra sakområden.
Väldigt bra av Calmfors

jan-olov