torsdag 5 juli 2012

Ett beslut jag inte ångrar

Ett av mina många, många givande ögonblick i Försvarsutbildarna. Här under en vinterkurs i fjällen.

Den förening jag varit med i längst är Försvarsutbildarna, jag gick med för snart trettio år sedan. Just idag fyller Försvarsutbildarna exakt 100 år och jag vill därför passa på att tacka alla som varit ansvariga för de utbildningar jag fått uppleva.

Sedan jag som 15-åring gick med i Ungdomsluftvärnet - organiserat av dåvarande FBU (idag Försvarsutbildarna) och Roslagens luftvärnsregemente - har jag haft förmånen att få genomgå en rad mycket givande utbildningar i pansarstrid, fria kriget, språk och många andra ämnen. Jag vill varmt rekommendera dig som ännu inte känner till dessa mycket förmånliga möjligheter att spana in dem.

All denna kompetensutveckling och kamratskap började under epitetet landstormen och just den 5 juli 1912 beslöt 19 av landets landstormsföreningar vid en kongress att bilda Sveriges landstormsföreningars riksförbund, startskottet för det som idag är Försvarsutbildarna.

Ur senaste numret av tidningen Försvarsutbildaren, som kan läsas i digital form helt gratis via webbplatsen ovan, citerar jag: "Välfärdens kärna är rätten att leva i ett fritt land."

1 kommentar:

Anonym sa...

Verkar inte finnas så mycket bra utbildningar. Vars är alla strids kurser mm?