lördag 17 april 2010

US Army snart i Moskva

Om tre veckor ska US Army för första gången någonsin marschera på Röda torget, i Segerparaden den 9 maj. Franska och brittiska trupper ska även delta i paraden som blir viktigare och större för varje år.

Det blir även första gången brittiska armén marscherar på Röda torget. Fransmännen, däremot, lär bli skämtsamt påminda om förra gången de besökte Kreml, alltså 1812.

Ovan har nu rapporterats av en rad medier i väst. Men är det någon läsare av denna blogg som registrerat en svensk artikel eller ens notis om detta? Kanske har jag bara missat dem?

Här är mitt favoritklipp från förra årets parad, med både blåa (VDV), röda (MTjS) och vinröda (MVD) baskrar:Enligt ryska medier ska årets parad bli ännu häftigare och med fler rullande fordon från andra världskriget.

1 kommentar:

Anonym sa...

vad har denna idiotiska parad för något syfte mer än propaganda för den ryska regimen och den ryska militarismen. denna dag borde vara en sorgedag i ryssland för att hedra dessa 20 millioner som dog för detta sovjetiska vansinne.de allierade borde ej ställa upp på detta.