måndag 3 oktober 2011

Ryska protester mot norska kustbevakningen

Ryska UD har uttryckligen anklagat den norska kustbevakningen för att provocera. På bilden kustbevakningsfartyget "Harstad" utanför Narvik.

Ikväll får Vladimir Zjirinovskij, som är vice ordförande för duman (parlamentet), uppmärksamhet i både norsk TV och press för sitt förslag om att ryska fiskefartyg borde beväpnas med anledning av den norska kustbevakningens nyliga agerande.

Igår rapporterade norska medier om att ryska UD kraftigt protesterar mot den norska kustbevakningens agerande mot ett ryskt fiskefartyg.

Denna bild av Zjirinovskij i VDV-uniform publicerad idag av BarentsObserver har jag inte sett tidigare. Om VDV har gjort honom till hedersmedlem känner jag inte till men faktum är att mannen sedan han blev politiker har stigit i graderna och nu, liksom den ryske statsministern, har överstes grad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skrattade till när jag läste orden liberal och demokrat sammanskrivna i bildtexten om Zjirinovskij. Säga vad man vill om ryssarna, men de har humor!

/Bloggkonsument

Anonym sa...

ja ryska ishockeyspelare blev ju också utnämda till majorer överstar mm.under sovjettiden. men jag tvivlar att det berodde på militära kunskaper.