lördag 21 december 2013

"Kan definitivt kastas på historiens sophög"

Rysk militärreklam är numera inte heller så pjåkig...

Hade inte tänkt blogga mer före jul men ibland dyker det upp saker. En sådan sak är artikeln "Ryssland övar mer än någonsin" i senaste numret av den på senare år allt mer läsvärda tidningen Slagfjädern, ur vilken följande citat kommer:

"Alla påståenden om att de väpnade styrkorna i Ryssland befinner sig på en låg nivå och att de övar i liten omfattning kan definitivt kastas på historiens sophög."

Hela artikeln, skriven av överstelöjtnant Jan Forsberg, är extremt läsvärd och kompletterar dagens stora försvarsnyhet av Mikael Holmström i SvD, "Ryska upprustningen kommer att lyckas".

I övrigt tänker jag en del på min medförfattare till boken Spökpatrullen, som i skrivande stund är på väg till Egyptens öken för att med terrängfordon, denna gång modernare, utforska några mycket okända områden. Karl-Gunnars nyfikenhet är det inget fel på. Förhoppningsvis lyckas han få iväg någon kort rapport från öknen som jag kan vidarebefordra före årets slut.

Om någon skulle ha missat det så har Sveriges största försvarsbloggare, Wiseman, "outats" som det så vackert heter. Hoppas att Carl dock, liksom alla andra i Försvarsmakten, får en del välbehövlig vila de närmaste dagarna.

En del inom Försvarsmakten kommer trots allt vara i tjänst under jul och/eller nyår, och inte bara bland de som är utomlands. Ett särskilt tack till er!

2 kommentarer:

JockevB sa...

En jämförelse mellan antalet övningar under Sovjetunionens sista 10 år och perioden 2003-2013 visar att antalet övningar nu ligger 67 procent högre.
Flest stora övningar genomförde Sovjet 1984 med sammanlagt 12 större övningar. Ryssland har 2012 och 2013 genomfört 19 större övningar varje år.

Anonym sa...

Carl Bildt och de nya moderaterna säger att det inte är någon fara, då måste det vara så, Carl Bildt är ofelbar.