onsdag 26 maj 2010

Fyra Mistral och ny Kalasjnikov

Ryska statliga RIA Novosti har flera intressanta nyheter kring vapen. Det rör på sig både vad gäller Mistral, pansar och en ny Kalasjnikov.

Det senaste om Mistral är att de lär i slutändan bli fyra och placeras kring Murmansk och Vladivostok. Enligt nyhetsbyrån är man nu "i sista förhandlingsstadiet".

AK-200 kallar man den Kalasjnikov som nästa år ska testas ute på förband.

Vitjaz kallar man en ny kpist som presenteras utförligt här.

Tydligen har man redan köpt in några lätta italienska pansarfordon och vill tillverka fler på licens.

TILLÄGG: Den här bilden av Putin med en "AK-74M 200" publicerades idag. Jag antar att det är en prototyp av AK-200. Någon som vet mer?

4 kommentarer:

jan-olov sa...

Gyllenhaals,
Mistral kommer att licenstillverkas där men placeras där marininfanteriförbanden finns bla östersjö baltijsk ,Kola halvön Petjenga

mvh/Jan-olov

Lars Gyllenhaal sa...

Om man ska tro på RIA Novosti ang. detta så står det så här - se första länken: "...will be deployed by the Northern and Pacific Fleets". Deployed betyder att de tillförs dessa. Norra flottan är inte Östersjön - Östersjöflottan är en egen flotta.

Unknown sa...

Att köpa in materiel i mindre antal från utlandet är ett sätt att dels få in kunskap, men inte minst att sätta press på den egna industrin att förbättra och utveckla sig. /Zorro

Kristian sa...

Bilden på Putin med nya AK47-200 med rejält sikte och pipa tolkar jag som att de räknar med skjutavstånd överstigande de 50m eller vad det är vi räknar med när vi sågar sönder pipan på våra redan klena AK5:or.