torsdag 9 juni 2011

Nato-motståndare rekordpopulär i USA


Enligt CNN och flera analytiker har presidentkandidaten och Nato-motståndaren Ron Paul nått rekordhöga popularitetssiffror. Detta klipp kommer från ryska statliga Russia Today


Alexander Skarsgård är med i denna Ron Paul-kampanjfilm, genom att man tagit med ett klipp av honom från TV-serien "Generation Kill".

Polens nya stridsgrupp säger något om polsk syn på Nato och EU. Nu kommer flera signaler om Nato och EU med säkerhetspolitisk innebörd.

DN:s EU-analys på lördagens förstasida: "Eurokrisen är i full gång, statsbankrutter hotar och euron närmar sig kollaps. Det är kaos på finansmarknaderna och nationalistiska strömningar kan bli några av de ödesdigra konsekvenserna" (artikeln ej online).

Bevakningen av det kommande amerikanska presidentvalet ligger dock efter. Senast idag tjatas det åter om Sarah Palin. Ron Paul blir omnämnd i dagens DN (artikeln ej online) men inte hans nya framgångar, rapporterade även av CNN, och inte heller hans Nato-motstånd. För mer statistik om Paul se denna rapport.

Det är långt kvar till valdagen och en seger för Ron Paul verkar trots rekordsiffrorna mycket osannolik. Icke desto mindre är det kanske värt att notera att en Nato-motståndare för första gången nämnts av CNN som en sittande amerikansk presidents främste rival.

5 kommentarer:

Roger Klang sa...

Alexander Skarsgård ska det vara!

Mvh Roger Klang

Roger Klang sa...

Vad hände med Tea-party-rörelsen? De var ju stora ett tag för inte länge sedan.

Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

Messerschmidt sa...

Stellan Skarsgård är inte med i Generation Kill. Hans son, Alexander, är däremot.

Lars Gyllenhaal sa...

Mea culpa, Alexander är rätt man! Kom faktiskt på det själv för en stund sen men kul att ha uppmärksamma läsare. Korrigerar nu!

Ron Paul kan nog sägas vara inspiratör till Tea Party.

Mvh,

L

bloggkonsument sa...

http://www.youtube.com/watch?v=30KLQmCBeWc