fredag 30 juli 2010

Ryska försvarsanslaget upp 60 procent

Rysslands försvarsutgifter kommer att öka så att de om tre år är 60% högre än dagens. Det sovjetiska ekranoplanprojektet återuppstår och Putin gör en ungdomlig och snyggt upplagd flaggmarkering på motorcykel.

Det är i sammanhanget trovärdiga ryska källor som uppger på engelska att de ryska försvarsutgifterna kommer att öka så att de om tre år är 60% högre än dagens utgifter.

Den sovjetiska produktionen av ekranoplan, även kallade "kaspiska sjömonster", ska återupptas. Man kan beskriva ekranoplan som en unik militär korsning mellan båt och flygplan. De första nya ekranoplanen ska testas redan om två år.

Det verkar som om svartahavsflottan prioriteras upp. När hela den nya ryska flottan ska vara "färdig" är dock mindre klart.

Det fanns många budskap i Vladimir Putins nyliga MC-visit intill ukrainska Sevastopol, svartahavsflottans hemmahamn. Putin gjorde entré på en trehjulig Harley smyckad med både Rysslands och Ukrainas flaggor. Givetvis körde han själv och hade anpassad klädsel:För mer om Putins MC-politik se denna video som jag tyvärr inte kan visa direkt i bloggen.

1 kommentar:

Anonym sa...

sorgligt att putin åker till ukraina med nån rysk variant av bandidos försöker han skrämma ukraina han har ju redan sina quislingar i kiev som gör som han säger. konstigt att han åker HD vore bättre han åkte en rysk ural med sovjetflagga. skogsbränderna i ryssland lär nog bli ett större problem för honnom.l