måndag 11 oktober 2010

Pernilla Wahlgren förutsåg allt

Från och med söndag 17 oktober kan man göra en tidsresa tillbaka till 1985 från Försvarsmuseum i Boden. Då invigs nämligen utställningen "OM KRIGET KOMMER: Övre Norrland 1985".

Apropå år 1985, måhända minns du det årets hit med Pernilla Wahlgren? Alltså denna:



Hur visste Wahlgren redan då att man skulle "bryta ner mitt försvar"? Wahlgren är grovt förbisedd som säkerhetspolitisk analytiker ;-)

Samma dag, alltså söndagen den 17 oktober, med start kl 14:00 föreläser f.d. Norrlandsbrigadchefen (NB 19) Göran Honkamaa under rubriken "Kunna löpa på snö bredvid vägen – Norrlandsbrigaden".

Söndagen därefter, vid samma klockslag, kommer lite exklusiva smakprov ur min kommande bok under rubriken "Tyska och allierade soldater i Norrbotten" (det är inte samma titel på den kommande boken, föreläsningen begränsar sig till bokens nordligaste avsnitt).

Årets mest spännande föreläsning lär dock bli den 14 november:
"I strid för Frankrike" då fänrik Linus Värdling berättar om sin tid vid Främlingslegionen. Särskilt inför denna föreläsning bör man reservera plats. Antalet platser är begränsat och det har hänt flera gånger i Försvarsmuseums fyraåriga historia att man fått avvisa intresserade. Det är trist - så se till att reservera.

Förresten är det väldigt praktiskt med Försvarsmuseums Facebook-grupp för att få reda på vad som är på G, och så får man trivia om dess föremål.

2 kommentarer:

jkm sa...

Hej!
Har Linus Värdling skrivit någon bok i ämnet?

Det var ju för övrigt trevligt att främlingslegionen hade rekryteringsinformation på Svenska, samt att de kan utlova 'Äventyr till vardags'! :)

Lars Gyllenhaal sa...

Nej, ingen bok ännu men jag hoppas han gör det!